Naša vina

Classic

Zvezda je rođena! Dok drugi skidaju zvezde sa neba, mi ih stvaramo. Morava je nova zvezda vinskog neba Srbije.

Sorta: 100% Morava Stil vina: Suvo belo vino | Alk.: 12% vol

KARAKTERISTIKE VINA:

Vino je svetlo žute boje sa slamastom nijansom, kristalno bistro. Miris sortan, lepo razvijen srednjeg intenziteta. Izrazito voćno, sveže sa mineralnim karakterom. Na mirisu žute jabuke sa cirtusima uz dašak žutog i belog cveća čine ovo izuzetno privlačnim. 

Srednje punog ukusa sa dobrom postojanošću arome ostavlja utisak živog i atraktivnog vina.

TEMPERATURA SERVIRANJA:

12-14 °C

GASTRO PREPORUKA:

Odlična kao aperitivno vino ali i uz gotovo sve što može da se nađe na trpezi. Vino koje podržava hranu, oplemenjuje dušu i budi maštu.

POTENCIJAL ODLEŽAVANJA:

Spremna za uživanje sada. Ima dobar potencijal za rast i razvoj kroz vreme. Pokazaće svoj  potencijal za 3-5 godina.

Za sve one slobodnog duha. Za istraživače. Za neustrašive mekog srca.

Sorta: 100% Tamjanika | Stil vina: Suvo belo vino | Alk.: 12% vol

KARAKTERISTIKE VINA:

Vino svetložute boje sa kristalnom bistrinom. Na mirisu dominiraju cvetne i herbalne arome, sa mineralima u pozadini. Ukus blag, skladan sa vibrantnim kiselinama, laganiji sa sočnom završnicom.

TEMPERATURA SERVIRANJA:

10-12 °C

GASTRO PREPORUKA:

Vino u kome mozete uzivati svaki dan, po ceo dan. Idealno za početak obroka uz hladna predjela na bazi salata, belog mesa sa laganim prelivima, plodovima mora, mladim sirevima, pršutom, kao i uz belu grilovanu ili prženu ribu sa dalmatinskom garniturom. Vrlo dobro će se složiti i sa desertima, tipa tulumba, lenja pita, orasnice.

POTENCIJAL ODLEŽAVANJA:

do 2 godine.

Za one koji kroz život idu nasmejani, ozareni i očarani…
Za one koji veruju u ljubav na prvi pogled.

Sorta: 85%Muskat Hamburg & 15%Cabernet Sauvignon | Stil vina: Suvo roze vino | Alk.: 13% vol

KARAKTERISTIKE VINA:

Vino izražene, vrlo dopadljive losos roze boje. Na mirisu sočno i cvetno, sa nagoveštajem mirisa buketa svežih ruža. Na ukusu glatko, puno i sočno. Odličnog balansa kiselina i slasti. Srednje punog tela i slasne cvetne završnice.

TEMPERATURA SERVIRANJA:

10-12 °C

GASTRO PREPORUKA:

Vino džoker-kada ne znate šta bi ste, uzmite Barbaru. Idealna je uz hladna i topla predjela, uz razne vrste blago ljutih mućkalica, azijske kuhinje, roštilj, pice, paste. Deserti na bazi jagoda, višanja i drugog crvenog voća.

POTENCIJAL ODLEŽAVANJA:

do 2 godine.

Za nemirne… i one koji su pronašli svoj mir, samo je jedna inspiracija.

Sorta: 100%Chardonnay | Stil vina: Suvo belo vino | Alk.: 13,5% vol

KARAKTERISTIKE VINA:

Vino zlatnožute boje brilijantnog sjaja. Na mirisu voćno i kremasto. Na ukusu uravnoteženo i baršunasto, sa specifičnom harmonijom svežih aroma i bogatih tonova voćne slasti. Vino punog tela i duge završnice.

TEMPERATURA SERVIRANJA:

10-12 °C

GASTRO PREPORUKA:

Predjela na bazi pršute i sireva, paste na bazi kremastih soseva, azijska kuhinja, bela mesa sa mlincima, deserti na bazi vanile, voća..

POTENCIJAL ODLEŽAVANJA:

do 2 godine.

Novi izraz autentičnosti. Originalnosti. Okusite podneblje.

Sorta: 100% Sauvingon Blanc | Stil vina: Suvo belo vino | Alk.: 13.5% vol

KARAKTERISTIKE VINA:

Vino svetlije slamnato-žute boje sa zelenim odsjajem. Miris sortan, navrežu paradajza sa vegetativnim tonovima i izraženom svežinom, tipičan sovinjonski. Ukus pun, sa blago naglašenim kiselinama, zaokružen sa sočnom završnicom i nagoveštajem arome sveže kafe

TEMPERATURA SERVIRANJA:

10-12 °C

GASTRO PREPORUKA:

Vino koje možete služiti i za početak obroka uz hladna predjela na bazi salata od plodova mora, bruskete, kozje sireve. Kao i uz belu i plavu ribu grilovanu sa povrcem, uz laganija bela mesa, paste na bazi kremastih soseva.

POTENCIJAL ODLEŽAVANJA:

do 2 godine.

Za prijatelje, za odane. Za one koji ne zaboravljaju korene.

Sorta: 100% Cabernet Sauvingon | Stil vina: Suvo crveno vino, odležalo 14 meseci u srpskim barik burićima. | Alk.: 14% vol

KARAKTERISTIKE VINA:

Vino je izrazite rubin crvene boje. Na mirisu mešavina tamnog svežeg bobičastog voća i suvih šljiva sa diskretnim nagoveštajem zemljanih aroma. Srednje punog tela sa još mladim, ali somotskim taninima. Ukus karakteriše zrela višnja i skladne kiseline.

TEMPERATURA SERVIRANJA:

14-16 °C

GASTRO PREPORUKA:

Veoma lepo ide uz crvena mesa. Naročito uz nacionalne specijalitete kao što su jagnjetina i teletina ispod sača. Uz medaljone sa prelivom od šampinjona i zrelih sireva. Uz deserte na bazi crne čokolade kao što je čokoladni sufle sa sladoledom od vanile.

POTENCIJAL ODLEŽAVANJA:

do 5 godine.