Naša vina

Limited

Ograničeno. Samo za ozbiljne uživaoce.

Sorta: Chardonnay barrique | Stil vina: Polusuvo belo vino, odležalo 6 meseci u srpskom hrastu | Alk.: 14% vol

KARAKTERISTIKE VINA:

Vino je zlatnožute boje brilijantnog sjaja. Na mirisu voćno i kremasto. Slojevito se otvara kroz korpicu žutih zrelih jabuka, kruške i dinje. Na ukusu uravnoteženo i baršunasto, sa specifičnom harmonijom svežih aroma i bogatih tonova voćne slasti. Vino punog tela i duge završnice.

TEMPERATURA SERVIRANJA:

10-12 °C

GASTRO PREPORUKA:

Belo vino koje mozete upariti sa gibanicom, masnijom (dimljenom) ribom, prasetinom, pastom sa ljutim sosom, desertima na bazi krema od vanile.

POTENCIJAL ODLEŽAVANJA:

do 5 godine.

Sorta: 100% Tamjanika | Stil vina: Penušavo vino, tradicionalna metoda | Alk.: 12% vol

KARAKTERISTIKE VINA:

Vino je slamasto žute boje sa zelenkastom nijansom. Na mirisu je sveže, vrlo živo, elegantno, živo i harmonično. Osvojiće vas mirisom cveta zove, zelenih jabuka, limete i nežnim dodirom svežih kroasana.

TEMPERATURA SERVIRANJA:

4-6 °C

GASTRO PREPORUKA:

Dobro se slaže sa laganim zalogajima. Mladi kremasti sirevi, karpaćo od lososa ili hobotnice, plodovi mora, piletina i pasta u kremastom sosu, osvežavajuće salate. Deserti – kremasti sa citrusima, krempite, vanilice.

POTENCIJAL ODLEŽAVANJA:

do 5 godine.

Sorta: 100% Smederevka | Stil vina: Penušavo vino, tradicionalna metoda | Alk.: 12% vol

KARAKTERISTIKE VINA:

Vino je slamasto žute boje sa zelenkastom nijansom.Na mirisu je sveže, vrlo živo, iskričavo. Nos daje buket suvog cveća i korice žute jabuke,sa diskretnim naznakama mirisa toplog kroasana.

TEMPERATURA SERVIRANJA:

5-7 °C

GASTRO PREPORUKA:

Odličan izbor za aperitiv, kao i za različita jela na bazi ribe, belih mesa sredje težine. Suši i sveži plodovi mora su takodje odlični pratioci.

POTENCIJAL ODLEŽAVANJA:

do 10 godine.

Za one koji idu u susret izazovima. Za one koji ne odustaju.

Sorta: 100% Vranac | Stil vina: Suvo crveno vino, odležalo 15 meseci u srpskom hrastu | Alk.: 15% vol

KARAKTERISTIKE VINA:

Snažno crveno, suptilne aromatike, ali punog i sočnog tela sa notama tamnog voća (kupina, ribizla), slatkih začina i dima.

TEMPERATURA SERVIRANJA:

14-16 °C

GASTRO PREPORUKA:

Vino koje zahteva hranu. Vrlo dobro ide uz jača crvena mesa, odležale sireve i deserte na bazi crne čokolade.

POTENCIJAL ODLEŽAVANJA:

do 10 godine.

Ko zna vino, taj zna filozofiju života. Za one koji znaju, i za one koji žele da spoznaju.

Sorta: 100% Cabernet Sauvignon | Stil vina: Suvo crveno vino, odležalo 15 meseci u bariku od srpskog hrasta | Alk.: 14% vol

KARAKTERISTIKE VINA:

Vino tamnocrvene boje koja ostaje na stranicama čaše. Struktura je veoma snažna, ali skladna, sa notama suvog voća (višanja, brusnica, šljiva), duvana i dima.

TEMPERATURA SERVIRANJA:

14-16 °C

GASTRO PREPORUKA:

Savršen partner uz jača mesa, divljač, odležali sirevi, deserti na bazi crne čokolade i bobičastog voća.

POTENCIJAL ODLEŽAVANJA: