Naša vina
Limited
Original bez kompromisa.
Sorta: 100% Cabernet Franc | Stil vina: Suvo crveno vino, 18 meseci, M/M+ barrique | Alk.: 13.5% vol
KARAKTERISTIKE VINA:
Vino je duboke rubin boje sa purpurnom nijansom. Miris intenzivan i tipičan za sortu. Mirisne arome kafe i džema od šljive i višnje uz svežinu pirazina nepogrešivo ukazuje na predanost i preciznost u vinogradu i podrumu. Dodatno nagoveštava plemeniti hrast i note dima obgrljene zrelim crnim i crvenim voćem. Ukus pun i snažan, dobro zaokružen svežinom. Glatko sa svilenim taninima i prijatnom alkoholnom toplinom. Izuzetno potentno vino koje dugo traje na nepcu uz tipičnu oporost ostaje dugo voćni utisak. Redak izraz kaberne frana na ovim prostorima.
TEMPERATURA SERVIRANJA:
16-18 °C
GASTRO PREPORUKA:
Sva crvena mesa, zreli sirevi, masnija riba, domaći kulen i kobasice, deserti na bazi kakaoa.
POTENCIJAL ODLEŽAVANJA:
Može da se uživa sada, ali će biti vrlo interesantno za praćenje u narednih 5 godina.
Prokupac je karakteran, tvrdoglavo istrajan i originalan kroz vreme.
Sorta: 100% Prokupac | Stil vina: Suvo crveno vino, 18 meseci, 14 meseci, FH/M-M+ | Alk.: 13.5% vol
KARAKTERISTIKE VINA:
Vino je intenzivne, žive crvene boje. Dobro pokretljivo u čaši, zadržava se na zidovima pokazujući ekstraktivnost.
Miris je intenzivan, na sortu sa dosta svežine. Dominira sitno crveno voće sa primesama začinskih tonova. Prate ih delikatne zemljane arome i dašak mineralnosti.
Na ukusu sočno i voćno sa svilenim taninima. Harmonično sa dobro integrisanim alkoholom i kiselinama. Dominira višnja uz delikatan nagoveštaj finog drveta u pozadini. Srednje punog tela i duge voćne završnice.
TEMPERATURA SERVIRANJA:
16-18 °C
GASTRO PREPORUKA:
Lokalna zakuska, gulaš, divljač, pačetina, jela sa pečurkama, bolonjez, zreli sirevi.
POTENCIJAL ODLEŽAVANJA:
Može da se uživa sada, ali će
svoj potencijal pokazati
kroz godine.
Sinergija je spoj naše zrelosti, karaktera sorte, hrabrosti i zemlje sa koje potičemo.
Sorta: 100% Chardonnay | Stil vina: Suvo vino, odležalo 6 meseci u srpskom hrastu | Alk.: 14% vol
KARAKTERISTIKE VINA:
Vino je intenzivne, zlatne boje i kristalne bistrine. Sporo se kreće u čaši pokazujući ekstraktivnost i punoću.
Miris je intenzivan i kompleksan. Otvara se dekantiranjem i aeracijom u čaši. Primarno voćne arome, za zreo zlatni delišes posut svežom vanilom. Prate ih arome svežeg brioša i putera dajući utisak kremaste teksture vinu. U pozadini nagoveštaj mineralnosti i zemlje daje neizbežan pečat podneblja. Izuzetna zrelost i postojanost vina neizbežno prati svaki gutljaj i traje dugo u čaši. Na ukusu dobar spoj karaktera sorte i srpskog hrasta omekšan puterastom teksturom. Vino je snažno i puno sa izuzetnom sočnošću u završnici, a sve zaokurženo delikatnom vanilom i začinima.
TEMPERATURA SERVIRANJA:
Poželjno dekantiranje
12-14 °C
GASTRO PREPORUKA:
Dalmatinska pršuta, bela mesa, smuđ, frigane lignje, pečena prasetina, svinjski file, blago dimljeni sirevi, blago dimljena riba i mesa.
POTENCIJAL ODLEŽAVANJA:
do 5 godine.
Sorta: 100% Tamjanika | Stil vina: Penušavo vino, tradicionalna metoda | Alk.: 12% vol
KARAKTERISTIKE VINA:
Vino je slamasto žute boje sa zelenkastom nijansom. Na mirisu je sveže, vrlo živo, elegantno, živo i harmonično. Osvojiće vas mirisom cveta zove, zelenih jabuka, limete i nežnim dodirom svežih kroasana.
TEMPERATURA SERVIRANJA:
4-6 °C
GASTRO PREPORUKA:
Dobro se slaže sa laganim zalogajima. Mladi kremasti sirevi, karpaćo od lososa ili hobotnice, plodovi mora, piletina i pasta u kremastom sosu, osvežavajuće salate. Deserti – kremasti sa citrusima, krempite, vanilice.
POTENCIJAL ODLEŽAVANJA:
do 5 godine.
KARAKTERISTIKE VINA:
Vino je slamasto žute boje sa zelenkastom nijansom.Na mirisu je sveže, vrlo živo, iskričavo. Nos daje buket suvog cveća i korice žute jabuke,sa diskretnim naznakama mirisa toplog kroasana.
TEMPERATURA SERVIRANJA:
5-7 °C
GASTRO PREPORUKA:
Odličan izbor za aperitiv, kao i za različita jela na bazi ribe, belih mesa sredje težine. Suši i sveži plodovi mora su takodje odlični pratioci.
POTENCIJAL ODLEŽAVANJA:
do 10 godine.
Za one koji idu u susret izazovima. Za one koji ne odustaju.
Sorta: 100% Vranac | Stil vina: Suvo crveno vino, odležalo 15 meseci u srpskom hrastu | Alk.: 15% vol
KARAKTERISTIKE VINA:
Snažno crveno, suptilne aromatike, ali punog i sočnog tela sa notama tamnog voća (kupina, ribizla), slatkih začina i dima.
TEMPERATURA SERVIRANJA:
14-16 °C
GASTRO PREPORUKA:
Vino koje zahteva hranu. Vrlo dobro ide uz jača crvena mesa, odležale sireve i deserte na bazi crne čokolade.
POTENCIJAL ODLEŽAVANJA:
do 10 godine.
Ko zna vino, taj zna filozofiju života. Za one koji znaju, i za one koji žele da spoznaju.
Sorta: 100% Cabernet Sauvignon | Stil vina: Suvo crveno vino, odležalo 15 meseci u bariku od srpskog hrasta | Alk.: 14% vol
KARAKTERISTIKE VINA:
Vino tamnocrvene boje koja ostaje na stranicama čaše. Struktura je veoma snažna, ali skladna, sa notama suvog voća (višanja, brusnica, šljiva), duvana i dima.
TEMPERATURA SERVIRANJA:
14-16 °C
GASTRO PREPORUKA:
Savršen partner uz jača mesa, divljač, odležali sirevi, deserti na bazi crne čokolade i bobičastog voća.
POTENCIJAL ODLEŽAVANJA: