Naša vina

Premium

Svaka sorta pokazuje svoj najbolji temperament u odredjenoj godini.

Sorta: 100% Merlot | Stil vina: Suvo crveno vino, odležalo 22 meseca u srpskom bariku | Alk.: 14% vol

KARAKTERISTIKE VINA:

Temperament je sortno vino rađeno od merloa iz Centralne Srbije. Vinograd u svojoj punoj snazi sa malim prinosima po čokotu dao je u 2015. godini grožđe vanserijskog kvaliteta koje smo pretočili u temperamentno i dugovečno vino intenzivne, zrele rubin crvene boje tipične za vrhunski merlo.
Miris je slojevit, i iako se dugo otvara na prvi nos pokazuje istinsku snagu, raskos, ali i eleganciju. Kombinacija zrelog tamnog voća, džema od šljive, višnje, delikatnih začina i sitnog voća uvodnica su u odlično balansiranu strukturu vina. Na nepcu je puno, sočno, konkretno i vrlo temperamentno vino sa konkretnim taninima i odličnom kiselinom. Glatko i svileno, vino na nepcu traje dugo u voćnoj završnici.
Vino je u svojoj uzlaznoj fazi ali može da se u njemu uživa već sada. Obezbedite mu dekanter ili širu čašu i pokazaće vam svu svoju raskoš.

TEMPERATURA SERVIRANJA:

10-16 °C

GASTRO PREPORUKA:

Verni pratioc crvenih mesa, divljači, odležalih sireva i deserata na bazi crne čokolade.

POTENCIJAL ODLEŽAVANJA:

5-10 godina.

Za vaše zlatne trenutke

Sorta: 100% Chardonnay | Stil vina: Polusuvo belo vino, fermentisalo u bariku od srpskog hrasta, sa 23ct listicima zlata | Alk.: 14% vol

KARAKTERISTIKE VINA:

Unikatno vino od šardonea i 23 c zlata. Šardone odškolovan u srpskom bariku i ovenčan zlatom. Raskošno, puno, kompleksno vino koje traži vreme, dekanter i nekoga da sa kim ćete ga podeliti. Atraktivno samo za sebe, ali i sjajan pratilac hrane. Tonovi tropskog voća, vanile sa daškom lagane karamele probudiće sva vaša čula i maštu.

TEMPERATURA SERVIRANJA:

10-12 °C

GASTRO PREPORUKA:

Idealan pratilac belih i laganijih crvenih mesa, teletine, paste sa biftekom i ljutim sosom.

POTENCIJAL ODLEŽAVANJA:

do 5 godine.

Grožđe u svom novom najboljem obliku.

Boja: transparentna | Vrsta voća: Grožđe Muscat Hamburg | Odležavanje: Inox

KARAKTERISTIKE RAKIJE:

Na jeziku svilenkasta, na prvi gutljaj pitka, na emocijama dominantna, Muskat Hamburg rakija ima savršeno uklopljen ukus koji ćete obožavati.

Veoma specifična, ova rakija namenjena je hedonistima i vrsnim poznavaocima dobrog ukusa jakih alkoholnih pića.

TEMPERATURA SERVIRANJA:

12 °C